Funderar du men vågar inte ta steget ännu?

Ibland när vi är mitt i en förändring har vi svårt att att släppa vårt eget motstånd. Vi tror inte att vi kan, att vi har råd, är tillräckligt bra eller är värda det vi vill. Så vi stoppar oss själva med rädda ”tänk om” – tankar. Tänk om det inte går? Tänk om ingen kommer gilla det jag gör? Tänk om jag inte kommer att ha råd? Tänk om, tänk om, tänk om?

Eller så börja vi störa oss på en massa saker som gör att vi heller inte vågar ta steget fast det är rätt. i stället för att öppna upp oss för nya möjligheter och lösa problemen med förhandlingar och förslag. Så lägger vi oss platt och vågar inte mer. Tankar som: Det känns inte bra när han säger så! Det är saker som skaver, Får jag bara det här? Vad dyrt, det har jag aldrig råd med! Jag kan inte! Jag vågar inte! Bara ren rädsla som har fått sitt grepp om oss.

Vi skyller på människor som vi har runt omkring oss. Min man ville inte att jag skulle utbilda mig till sjuksköterska för han tyckte inte att vi hade råd. Mina barn vill inte flytta! Min lärare tyckte inte jag var tillräckligt bra osv. Andra säger och andra gör saker som vi tycker stoppar oss från att följa våra drömmar. Men sanningen är att ingen i hela världen kan stoppa den som verkligen vill något. För den som verkligen vill och är redo att satsa helhjärtat på något oavsett vad andra tänker oavsett vad det kostar. Den personen låter sig inte stoppas för kraften i det är så stark, en sådan genuin längtan som inte låter sig stoppas.

Den längtan kommer genomskåda all rädsla. Du kan börja se det om du tittar på ditt eget beteende. Du sätter upp olika anledningar för varför du inte skall göra det du vill. Du kanske vill bryta upp ditt förhållande för att du är rädd för att bli sårad och lämnar hellre innan du blir lämnad. Du håller dig på avstånd ifrån människor för att du lärt dig att vara med människor gör ont. Men innerst inne vill du inget hellre än att vara med i en gemenskap. Du kanske saboterar för dig på olika sätt genom att upprepa samma gamla inlärda tankemönster, upprepa gamla beteenden som gör dig sårbar, rädd osv.

I dessa situationer samlar vi på oss erfarenheter som senare gör att vi tar mod till oss och hoppar om det verkligen är något som vi skall göra. För våra drömmar försvinner inte bara som tillfälliga . De kommer pocka på oss och göra vår längtan större och större tills vi inte kan motstå förändringen och inget kan stoppa oss längre.

Men det finns människor som aldrig vågar ta steget vidare och de blir ofta bittra och lägger skulden och ansvaret för sina liv utanför sig själva. Det var de andras fel att jag sitter här idag.

Ditt liv, ditt ansvar

Med Kärlek
Anna

Behöver du hjälp att ta klivet?
Jag är samtalscoach och hjälper dig att ta dig framåt mot dina drömmar.
http://www.mindpower.one/livscoaching/

Välkommen att dela

Dela på Facebook