Livet handlar om till stor del att förstå sig själv och det man ser hos andra

För det är alltid du som hör, ser och reagerar. Att bli medveten och få syn på sig själv på detta sätt är nyttigt. Då har man plötsligt något att utgå ifrån när man skall hjälpa sig själv. Du kan inte längre skylla på andra eller stanna kvar i offerrollen. Du är ensam och unik med det du ser, hör och förstår. Då kan man förstå hur lite vi förstår varandra när vi kommunicerar. Lägger vi sedan till att verkligen lyssna på någon annan vilket de flesta av oss behöver öva på. Att verkligen lyssna utan att tänka på hur du själv har haft det med liknande situationer och formulera en mot dialog om dig.

Min resa att förstå min värld och mig själv började för många år sedan. När jag kände att det inte gick att blunda längre. Jag hade så otroligt mycket frågor till mina anhöriga som de inte kunde eller ville svara på. Det blev ett driv i mig att söka mina egna svar. Att förstå mig i synnerhet men även att förstå sig på mina medmänniskor och deras behov att stänga ute, prata negativt om andra, att inte vara sig själva utan följa John, att hålla upp fasader istället för att vara sanna och visa den man är, att med lögner manipulera och lägga tillrätta. Det gjorde fysiskt ont i mig när dessa mänskliga beteenden visades för mig. Jag förstod inte nyttan med att göra på detta vis när man duger precis som den man är. Utan att spela upp en roll av sig själv.

Letandet för mig har lett mig fram till min egen sanning och medvetenhet om mig, den jag är och hur/ vad jag ser i min värld som varit helt osynligt för mig innan jag gjorde min yttre och inre resa. Jag tror att det är det som det handlar om att lära känna sig själv och att växa som person. Att bli medveten om sitt eget synsätt både sitt mörker alltså det som man har svårt med och sitt ljus det du visar världen. Det är en resa hem i mig och den pågår hela tiden. Hela ditt liv kommer den att pågå. Det är att sätta gränser för sin person och att ta hand om både det som man gillar hos sig själv och det som man inte gillar och gömmer i någon mörk vrå. Det har alla spektra och sidor av dig. Mycket intressant men jobbig resa stundtals.

 

Med Kärlek

Anna

Dela på Facebook