Om jag skall bygga mig ett hus

Om jag skall bygga mig ett hus börjar resan med en längtan att ha ett hus, en dröm. Det är en av de viktigaste affärerna som man gör i sitt liv.

Om jag skall bygga mig ett medvetet liv så börjar den resan med en längtan till ett medvetet liv. Det är ett av det viktigaste beslutet du kan ta för en av de viktigaste personerna som du har i ditt, DU!

Oavsett om jag skall bygga ett hus eller skapa ett bra medvetet liv behöver jag en bra plats att utgå ifrån. Skall tomten ligga högt och fint eller nära en sjö eller mitt i en skog? Vad säger din längtan?

Jag börjar leta efter den perfekta platsen för mig och mitt hus. Detsamma gör jag om jag vill leva ett medvetet liv. Vad är viktigt för mig? Vad känns rätt? Vart behöver jag utgå ifrån?

När det är gjort börjar jag titta på olika ritningar och husmodeller som passar mig. Detsamma gör jag när jag vill leda mig själv till ett medvetet liv. Jag utgår från min längtan som visar mig steg efter steg dit jag skall gå. Vilket liv känns bäst för mig?

När jag har hitta ”mitt hus” så behöver jag en ritning att gå efter så jag kan bygga mitt hus starkt och bra, bit för bit. Jag behöver kunna se helheten ”det färdiga resultatet” men också en detalj i taget.

När jag skapar mitt medvetna liv behöver jag också ha en ”ritning” eller små och stora mål. Jag vill se och känna mitt högre perspektivs mål och mening. Dit jag vet att jag vill komma. För att inte flacka runt utan mål och mening. Jag ser mitt syfte, min längtan, min dröm.

Nu skall grunden läggas en utav de viktigaste momenten i husbygget. För utan en riktig grund kommer mitt hus inte stå stadigt. Man kan inte använda en gammal trasig grund för att bygga på. Nytt virke, ny cement osv. Här kan man behöva hjälp av någon som är kunnig och kompetent, en auktoriserad hantverkare. Välj en person som du trivs med, som känns rätt, som känns som ”hemma”.

Det är likadant när du skapar ditt medvetna liv. Din grund är där du utgår ifrån. Verktygen här är meditation och kontemplation. Vem är jag? Vad vill jag?  Vad behöver städas bort? Vad vill du släppa in när det gamla har städats bort? Man kan inte hänga kvar vid gamla minnen och oförätter om man skall bygga en stabil grund. Du behöver ge dig helt nya förutsättningar. Låt det ta den tid du behöver? Man kan inte hänga kvar vid gamla tankemönster och rädslor. Här kan man behöva hjälp, en terapeut, coach, psykolog en professionell person som kan hjälpa till att leda och rita upp kartan. Välj en person som du trivs med, som känns rätt, som känns som ”hemma”. Som ger dig kraft och hjälper dig att tro på dig själv.

När grunden är lagd skall huset byggas moment för moment. Du kanske får hjälp här också men en del behöver du säkert göra själv. Välj även här en person som du trivs med, som känns rätt, som känns som ”hemma”. Beslut behöver tas som vilka material vill jag ha inne och ute? Trä, tegel, cement, alla tre? Tapeter, färger? Kök? Tvättmaskin, diskmaskin? Vilka typer av fönster? Badrum med badkar eller duschkabin? Listan är oändlig.

Det är samma med ditt medvetna liv, vilka färger och material vill du se här? Vart vill du gå? Hur vill du må? Hur vill du känna dig under tiden du är på väg emot ditt mål/vision/syfte för var medveten om att din resa kommer skapa ditt liv? Vad är viktigt? Glädje? Kärlek? Vänskap? Relationer? Jobb? Trivsel? Fritid? Sätt ett högt mål du har hela livet på dig? Men ge dig också små delmål som du uppnår och där du också kan fira att du kommit fram. Här kanske du också vill ha hjälp. Välj då en person som du trivs med, som känns rätt, som känns som ”hemma”. Som stöttar dig, utmanar och peppar dig. Du skall känna dig påfylld, sedd och hörd när du varit hos terapeuten.

Nu är bygget igång och mycket saker man inte räknat med uppkommer så som försenar och nya beslut behöver tas. Saker går sönder, saker blir inte som det är tänkt. Färger stämmer inte. Material kommer inte i tid, elkablar som skärs av, material val blev fel. Processen är igång och nya bättre beslut behöver tas efter vägen. Kreativiteten flödar.

Detsamma är det med livet saker händer som gör att nya lösningar behöver kluras fram. Du kanske möter ditt eget motstånd och fastnar i dina gamla förställningar och tankar. Vad kan hjälpa dig att komma ut? Ibland kan du behöva vila i besluten lägga dem på ”hyllan” i väntan på nya insikter eller överlämna dem till universum. Be om hjälp och släpp taget. Lösningarna kommer. Där de garanterat kommer att bli lösta med tiden vid rätt tillfälle. Kanske inte så som du skulle ha löst problemet, men allt blir bra och mycket bättre än vad du någonsin trott när du tittar på det i backspegeln. Du har lärt dig massor av nya saker som du och andra människor har stort nytta av nu i sina/ ditt liv. Vägen är målet och att må bra på vägen är det största målet.

Efter mycket tid och ansträngning står huset färdigt i sin prakt du är nöjd. Men det är inte slut här för ett hus behöver ständig underhåll för att hålla sig helt och vackert. Detta gör du för att bevara ditt vackra hus.

Samma är det med ditt medvetna liv, det behöver ditt underhåll och ditt engagemang i resten av ditt liv. Men vilket livat liv det blir och så underbart du kommer ha på vägen om du bara är medveten och utgår ifrån dig och din innersta kärna. Ingen kan ge dig en sådan present.

 

Kurs kommer: Hitta dig själv och din egen unika kraft, 23 November 2019 kl. 11.00 – 16.00. Mer info kommer intresseanmälan kan göras till info@mindpower.one

 

Med Kärlek

Anna

Diplomerad Mindfulnessinstruktör, Samtalscoash, pedagog och författare
Mindpower

©️ Copyright ®️ Mindpower.one

Dela på Facebook