Vi lurar oss själva

Tro inte att du vet vad andra tänker och känner. För det gör du inte. Det du ser och hör och känner är dig själv. Det finns inget annat så passa på att bli din egen bästa vän. För då kan du börja förstå dig på dig själv och bli medveten om vad du själv känner och tänker. Ge dig själv allt som du behöver. Såsom kärlek och omvårdnad. Jag lovar att du kommer att blomstra och må bra.

Det vi ofta ger oss själva är tjat, gnäll och kritik. Skulle Du vilja ha en sådan vän? Inte undra på att vi mår dåligt. Ta dig en stund och lyssna på vad du säger till dig själv, så får du se.

Vi satt i bilen efter en underbart men blåsig promenad. Jag släpper en suck av välmående. Min tanke var – vad jag har det bra i mitt liv. När min man frågar mig, – har du tråkigt? Det var det han hade hört i min suck. Vi har levt ihop i över 30 år och vi känner varandra utan och innan. Vi kan ibland fylla i varandras meningar. Jag kan tänka något och så säger han det. Men han vet ändå inte vad jag känner när jag suckar av välmående.

Det kan vara bra att veta när du ser saker hos dina arbetskamrater, vänner eller partner. Påminn dig själv. Det är jag som ser, känner och upplever. Vi är här för att ta hand om oss själva i första hand för att skapa balans, sedan för att ta hand om varandra när vi är balanserade.

Med Kärlek Anna

Dela på Facebook